Nota de premsa: Demà acte de cloenda al riu Francolí a Tarragona!

El dimecres 13 de desembre, es farà l’acte de cloenda de la segona fase de la campanya “Ni uniformes ni etiquetes: per una escola i un món intercultural i amb equitat de gènere” a la zona verda del Riu Francolí iniciativa impulsada per la Fundació Akwaba amb la col·laboració de Polígon Cultural i amb el suport de l’Àrea de Cooperació de l’Ajuntament de Tarragona, l’Ajuntament de L’Hospitalet de Llobregat i l’Agència Catalana de Cooperació pel Desenvolupament (ACCD). A l’acte participaran: 134 alumnes i mestres de les escoles Torreforta i El Miracle.

Els nois i noies des de cinquè i sisè de primària s’han format durant aquesta campanya en interculturalitat i equitat de gènere a través d’un aprenentatge participatiu i creatiu. En la primera fase es va investigar l’escola i en aquesta segona el barri. De la mà de l’entitat tarragonina Polígon Cultural s’ha reflexionat sobre l’ús de l’espai públic i s’ha preparat una acció artística; l’alumnat crearà un puzle gegant que han treballat totes les classes participants amb missatges a favor de la diversitat i la interacció.

Els grups-classe ocuparan l’espai del Riu Francolí per dinamitzar-lo amb activitats conjuntes i que permetran la coneixença i l’intercanvi entre nois i noies de dos barris, separats sobretot per carreteres que no faciliten el trànsit de vianants, bicicletes,…

Aquesta trobada representa el tancament del projecte i l’obertura a noves relacions a l’espai públic tant per l’alumnat com a la resta de ciutadania tarragonina. L’alumnat és subjecte actiu, és capaç d’incidir com a membre de la comunitat educativa en la transformació de les desigualtats per raó de gènere i de cultura. D’aquesta manera treballem des de la infància a través de l’Aprenentatge servei (ApS) per una justícia global. 

Dades d’interès:

Data: 13 de desembre de 2017

Horari: de 10 a 12 hores

Lloc: Zona verda Riu Francolí (Av. Ramón i Cajal amb Passeig de la Independència)

Públic assistent: 134 infants participants del projecte, mestres, educadores de la Fundació Akwaba i Polígon cultural i representants de cooperació i educació de la ciutat.

Fundació Akwaba: És una ONG de desenvolupament nascuda fa vint-i-cinc anys que té com a missió “Promoure la participació i la coresponsabilitat per a generar una societat més justa mitjançant la formació i l’atenció a les persones més vulnerables“.

La campanya “Ni uniformes ni etiquetes”, s’està realitzant també a L’Hospitalet de Llobregat, a Barcelona, i properament a Vilanova i la Geltrú, arribant a 12 centres educatius de primària i secundària i a 30 grups d’alumnat, és a dir uns 800 alumnes.

Web de la campanya: http://niuniformesnietiquetes.esy.es/

Web de l’entitat: http://fundacioakwaba.cat/

Per a més informació, podeu trobar-nos a:

Fundació Akwaba
C. Llobregat, 145, baixos (l’Hospitalet de Llobregat)
Telèfon: 93 440 76 96
Correu de contacte: educatiu@fundacioakwaba.cat

Responsable de l’activitat:
Núria Gómez Camprubí, educatiu@fundacioakwaba.cat
mòbil 652 65 46 47

 

 

Deja un comentario

Tu dirección de correo electrónico no será publicada. Los campos obligatorios están marcados con *